BRØD OG ANNEN GJÆRBAKST
Supergodt surdeigsbrød med spiret bokhvete
Glutenfri brødøkonomi: krutonger, varme-smørbrød, arme riddere og strøbrød
SPRØ BAKST, KJEKS OG KNEKKEBRØD
TAKKEBRØD: LOMPER, WRAPS, TORTILLAS OG ANDRE FLATE BRØD
Lunsjvafler med havre, gulrot og ost
Wraps eller tortillas til matpakke eller taco
BAKEPULVERBAKST/ BAKST UTEN GJÆR
Scones med havre, honning og tørket frukt
ANNET
2 kommentarer
Hei. Takk for en flott blogg! Gleder meg til å teste ut oppskrifter. Jeg skal forsøke meg på surdeig, men har et par spørsmål. Mater du surdeigen mens den står i kjøleskapet? Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet uten å mates eller brukes?
Den kan godt stå i kjøleskapet et par uker uten å brukes. Lenger også, men det som er viktig er at du da mater den opp og vekker den fra dvalen før den brukes i bakst. Ta den ut, mat den med ca 1/2 dl brunrismel eller bokhvetemel eller det melet du har laget surdeigen av, ha også i like mye vann som mel. Rør godt, og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12-24 timer, da skal du se at den bobler opp og våkner.