Om meg

 

kokekristinkokebok_web_nyJeg har alltid likt å lage mat, og har i store deler av mitt voksne liv hatt ulike allergier og intoleranser, så jeg har lang erfaring med å lage mat med begrensede ingredienser. Vi la om alle familiemåltider og all bakst til gluten/melke/mais/ og soyafritt i begynnelsen av 2008, på grunn av at sønnen min ikke tåler disse matvarene. Jeg har ikke hatt hvetemel i huset på 9 år! Fra før har jeg lang erfaring med vegetarmat, gjærfri og sukkerfri matlaging.

Jeg har mange hyllemeter kokebøker, og mannen min synes jeg er rar, som setter meg og koseleser i dem. Jeg er kreativ, og det har jommen kommet godt med! Jeg bestemte meg for at sønnen min ikke skulle gå glipp av gode smaksopplevelser og sosiale sammenhenger der mat er viktig, så jeg har bakt og bakt, og bakt enda litt til. Håper mine oppskrifter og erfaringer kan gjøre det litt enklere for noen der ute. Jeg har mange år med oppskrifter å hente fra, men har ikke hatt tid til å legge ut alt her enda, send meg en mail om det er noe spesielt du ønsker oppskrift på! På bildet her ser du meg med et nybakt glutenfritt surdeigsbrød, så godt!

Presse: 

Forlagsliv.no

VG/ Godt.no

Mariannes blogg

Drammens Tidende

21 kommentarer

21 tanker om “Om meg

 1. Tusen takk for fin side som jeg vil følge med stor interesse fremover, uansett resultat av nært forestående gastroskopi.

  Varm hilsen fra May Brit Lysaker

 2. Hei! Jeg så i ett av innleggene dine at du bruker Soyatoo fløteerstatning. Har lett overalt, men finner det ikke noe sted. Hvor kjøper du det? Utrolig fin og inspirerende blogg forresten!

  • Hei igjen og takk for hyggelig tilbakemelding! Ja, jeg bruker Rice Whip fra Soyatoo, og nei, den er ikke helt lett å få tak i. Om din lokale helsekost har soyaproduktene fra Soyatoo, så kan de kanskje bestille risfløten for deg, det er samme importør/leverandør.

 3. Hei, og tusen takk for at du deler dine oppskrifter og gode tips. Har en sønn som må spise glutenfritt, og er glad for å ha funnet dine gode og sunne oppskrifter. Et spørsmål: hvordan gjør du det når du bestiller mel fra Usa? Blir det ikke fryktelig dyrt? Eller bestiller du mel fra norske nettbutikker? Kunne tenke meg å prøve bakst uten hvetestivelse, så da må jeg på jakt etter de meltypene du bruker 🙂

  • Hei, jeg bestiller mesteparten av melet fra http://www.utengluten.no, der kjøper jeg hvitt og brunt rismel i storsekk, for å få ned kiloprisen. På høyre side på bloggen min finnes en link dit, det er mulig å bestille en melpakke med de meltypene jeg bruker mye, pluss bindemiddelet xanthan. Kanskje det hadde vært lurt? Jeg tjener ikke noe på dette altså, men fordi mange spør hvor det er lurt å kjøpe mel, så fikk jeg hjelp av utengluten til dette. Tapiokastivelse og sørtismel/glutinous rice flour kjøper jeg oftest i asiabutikk, type thai- eller vietnamesisk butikk, der er det veldig billig.Potetmel, havre og bokhvete kjøper jeg i vanlig norsk butikk, f.eks Meny. Lykke til!

  • Det går an å bestille noe fra USA også, men det er litt tungvint. Jeg bestiller kokosmel og chiafrø fra iHerb, fordi prisen er så utrolig mye bedre der. Pass på å ikke bestille for mer enn 200 kr og dersom du bestiller lette varer (under 1,8 kg) blir portoen bare 4 dollar. Ved høyere vekt blir det 8 dollar.

  • Jeg kan legge inn et bilde på siden med ingredienser, klarer ikke å legge inn bilde i et svar her dessverre. Søtrismelet/glutinous rice flour ser likt ut men med grønt istedenfor rødt.

  • Hei Tone, det var en god idé, og jeg vil gjerne ha kurs etterhvert, dersom det er interesse for der, men da må jeg først finne et lokale som er stort nok til å ha kurs. Usikker på om kjøkkenet mitt er stort nok.

   • Ja, det er nok lurt med noe slikt. Jeg vet ikke hvor NCF pleier å holde sine kurs, det går jo an å sjekke med dem hvor de har kurs i ditt område.De har vel kurs på ulike steder rundt i landet, og har sikkert ikke egne kurslokaler. Sikkert mulig å bruke samme steder som til NCF sine bakekurs. Dem har jeg forøvrig kontaktet flere ganger og tilbudt kurs, men det har vært fullstendig taust, de har ikke kontaktet meg tilbake. Om du ringer/mailer dem og sier at du og evt flere er interessert i å lære å bake uten melblandinger, så kanskje de kunne hatt kurs med meg som lærer. Flere muligheter her….

 4. Hei Kristin
  Det er stor interesse for at du deler din kunnskap. Det er utrolig mange der ute som trenger hjelp til å få et bredere utvalg av mattips. Det hender at man blir ensporet i kostholdet fordi man ikke vet hvor man skal starte når man får en intoleranse eller en allergi. Du bure så visst ha kurs 🙂

  • Jo, det kunne nok vært en idé. Foreløpig har jeg tjent kroner null eller kanskje litt mindre på bloggingen 🙂 Jeg har eget firma fordi jeg er illustratør, men det går jo an å lage ett til, kanskje du satte meg på en god idé 🙂

 5. Hei og tusen takk for en fin blogg!! Du har virkelig reddet hverdagen min! Setter så utrolig stor pris på alle oppskriftene du legger ut og at du deler dine erfaringer med oss leserne. Du har vel ikke en oppskrift på pølsebrød også vel?

  • Hei, og tusen takk, det var hyggelig å høre. Jeg har ingen oppskrift på pølsebrød som sådan, men pleier å bake ut deigen som avlange pølsebrød noen ganger. Forsøk deigen til eggeloff, lyse rundstykker eller småbrød med bokhvete, bare bruk olje på hendene og bak den ut som lange tynne brød som du legger litt tett på stekebrettet. Pensle gjerne med egg, og strø med sesamfrø om du vil. Om du vil ha søtere smak på pølsebrødene kan du ha i en ss honning ekstra og gjerne en ts bakepulver. Stekes på 225 grader til de ser ferdige ut. om de har vokst sammen under steking, så vent med å ta dem fra hverandre til de er helt avkjølt. Det kommer nok en ordentlig pølsebrødoppskrift fra meg etterhvert, håper dette hjelper deg i mellomtiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s