ISKJEKS! (glutenfri, melkefri, eggfri )

iskjeks_web

Stek store kjeks, kremmerhus eller små kjeks med omtrent samme røre.

1/4 kopp er 60 ml, 1/2 kopp er 1,2 dl

Blir ganske solide, ikke så skjøre som krumkaker. Skrekkelig gode, og det er fort gjort å spise dem opp før isen er laget. Smaker som vaffelkjeks.

Jeg har kjøpt iskjeksjern, og har stor glede av det, både til kremmerhus og til små minikjeks, da har jeg tre små teskjeklatter i jernet og steker tre kjeks av gangen. Jeg bestilte iskjeksjernet i en jerniabutikk. Kan gjerne stekes i krumkakejern, det går fint. Kjeksene er ferdig stekt når det ikke lenger kommer lyder og damp fra jernet. Stekes de for lenge går det ikke an å bøye dem til kremmerhus. Ca 3 minutter er passe, men prøv deg fram med ditt eget jern.

  • 1/4 kopp blå soft
  • 1/4 kopp melis*
  • 1/4 kopp rismelk e.l.
  • 1/4 kopp potetmel
  • 1/4 kopp tapioka
  • 1/4 kopp + 1 ss rismel, hvitt eller brunt.
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker eler 1/2 ts vaniljepulver.

1 ss røre fordeles i jernet, stekes gylne og rulles til kremmerhus.

Lag gjerne dobbel porsjon, dette blir bare ca 8 iskjeks.

varianter:

SMÅ KANELKJEKS

  • 1/4 kopp blå soft
  • 1/4 kopp melis
  • 1/4 kopp rismelk e.l.
  • 1/4 kopp potetmel
  • 1/4 kopp tapioka
  • 1/4 kopp + 1 ss rismel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 3 ts vaniljesukker (jeg bruker hjemmelaget ekte vaniljesukker: innmaten fra to vaniljestenger kjøres i hurtigmikser med 100 g sukker) Bruker du kjøpevaniljesukker er det nok med én teskje.
  • 1/2 ts kanel

stek 3 av gangen, ca 1/2 ts røre til hver.

SMÅ SITRONKJEKS

samme oppskrift, men uten kanel og kardemomme. Bruk revet skall av en sitron (økologisk) oppi, og 2 ss rismelk og 2 ss sitronsaft istedenfor 1/4 kopp rismelk

* Melis: om du ikke vil bruke vanlig melis kan kokossukker, xylitol eller sukrin kjøres til pulver i mixer eller kaffekvern, og brukes isteden.

4 tanker om “ISKJEKS! (glutenfri, melkefri, eggfri )

    • Hei, på det svarte iskjeksjernet fra Clatronic er veldig bra, der har jeg brukt nesten max temperatur, dvs. innstilling 4. Ferdig stekt når det slutter å dampe fra jernet. Sist nå brukte jeg iskjeksjernet fra Clas Olhson, og det steker litt ujevnt synes jeg, der måtte jeg skru ned temperaturen ganske kraftig for at ikke kjeksene skulle bli svidd på den ene siden. Ca. halv varme på det altså.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s